VisolVit® Junior Żelki to suplement diety zalecany dzieciom powyżej 3 roku życia. Szczególnie polecany w stanach wzmożonego zapotrzebowania na witaminy, np. osłabienie organizmu, zwiększony wysiłek fizyczny i umysłowy, a także w celu uzupełnienia diety w witaminy
VISOLVIT JUNIOR o smaku owocowym - działanie:
składniki suplementu wspomagają organizm w okresie wzmożonego zapotrzebowania na witaminy, w okresie intensywnego wzrostu i rozwoju, szczególnie w okresie jesienno-zimowymVISOLVIT JUNIOR o smaku owocowym - skład:
substancja zagęszczająca - syrop glukozowy, substancja słodząca - cukier, woda, substancja żelująca - żelatyna wieprzowa, kwas L-askorbinowy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, octan DL-alfa-tokoferolu, stabilizator - sorbitol, substancja glazurująca - wosk carnauba, amid kwasu nikotynowego, barwnik - beta–karoten, barwnik - koszenila, barwnik - chlorofilin kompleks miedziowy, d-pantotenian wapnia, barwnik - carthamus, rutyna, aromat syntetyczny - malinowy, octan retinylu, aromat syntetyczny - jabłkowy, aromat syntetyczny cytrynowy, aromat syntetyczny pomarańczowy, selenian sodu, cholekalcyferol, cyjanokobalamina, chlorowodorek pirydoksyny, glukoza, kwas pteroilomonoglutaminowy, filochinon, d-biotyna
W 1 żelku: witamina A 400µg (50% RWS – Referencyjnych Wartości Spożycia), niacyna (witamina B3) 8 mg (50% RWS), kwas pantotenowy (witamina B5) 3 mg (50% RWS), witamina B6 0,7 mg (50% RWS), witamina B12 1µg (40% RWS), witamina C 40 mg (50% RWS), witamina D3 2,5 µg (50% RWS), witamina E 4 mg (33% RWS), witamina K 12,5 µg (16% RWS), kwas foliowy 100 µg (50% RWS), biotyna 25 µg (50% RWS), selen 15 µg (27% RWS), rutyna 5 mgVISOLVIT JUNIOR o smaku owocowym - sposób użycia:
dzieci powyżej 3 roku życia - 1-2 żelki dziennieVISOLVIT JUNIOR o smaku owocowym - przeciwwskazania:
nadwrażliwość na którykolwiek ze składników
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.