RESOURCE PROTEIN o smaku waniliowym - zastosowanie:
do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia, któremu może towarzyszyć zwiększone zapotrzebowanie na białko, związanego z chorobą, np.: w chorobach nowotworowych, u osób w podeszłym wieku, w okresie okołooperacyjnym, w okresie rekonwalescencji
RESOURCE PROTEIN o smaku waniliowym - sposób użycia:
jako uzupełnienie diety: 1-3 butelki na dobę, lub jako jedyne źródło pożywienia: zgodnie z zaleceniem lekarza
RESOURCE PROTEIN o smaku waniliowym - skład:
woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwnik (E120). Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.
W 100 ml: wartość energetyczna 527 kJ/ 125 kcal; tłuszcz (25% kcal) 3,5 g, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,50 g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 2,1 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,90 g; węglowodany (45% kcal) 14 g, w tym: cukry 6,5 g, laktoza <0,50 g, błonnik (0% kcal) 0,5 g, białko (30% kcal) 9,4 g, sól (= Na (g) x 2,5) 0,20 g; składniki mineralne: sód 80 mg, potas 155 mg, chlorki 100 mg, wapń 120 mg, fosfor 100 mg, magnez 23 mg, żelazo 1,5 mg, cynk 1,3 mg, miedź 0,17 mg, mangan 0,27 mg, fluorki 0,12 mg, selen 7,5 µg, chrom 5,5 µg, molibden 11 µg, jod 17 µg; witaminy: A 120 µg, D 1,3 µg, E 2,3 mg, K 10 µg, C 16 mg, tiamina 0,20 mg, ryboflawina 0,23 mg, niacyna 0,90 mg (1,6 mg NE), B6 0,25 mg, kwas foliowy 35 µg, B12 0,65 µg, biotyna 5,0 µg, kwas pantotenowy 0,65 mg. Osmolarność 390 mOsm/l, zawartość wody 80 g/100 ml.
RESOURCE PROTEIN o smaku waniliowym - ważne informacje:
- stosować pod kontrolą lekarza
- produkt odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia
- produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego
- produkt odpowiedni powyżej 3. roku życia
- do podawania doustnego lub przez zgłębnik
- nie dodawać żywności ani leków, jeżeli produkt jest podawany przez zgłębnik