NUTRIDRINK PROTEIN OMEGA 3 o smaku mango-brzoskwinia - zastosowanie:
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą, szczególnie u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem białkowym. Znajduje zastosowanie u osób, które z różnych przyczyn, nie są w stanie dostarczyć odpowiednich, pozwalających na pokrycie dobowego zapotrzebowania organizmu, ilości składników odżywczych wyłącznie za pomocą tradycyjnej diety. Polecany szczególnie w przypadku nowotworów, w których ryzyko niedożywienia jest największe m.in.: głowy i szyi, płuca, jelita grubego, żołądka oraz trzustki.
NUTRIDRINK PROTEIN OMEGA 3 o smaku mango-brzoskwinia - sposób użycia:
wstrząsnąć przed użyciem, a następnie pić powoli - 1 butelkę przez około 30 minut. Można dodawać do potraw, by zwiększyć ich wartość odżywczą. Po otwarciu opakowania produkt przechowywać w lodówce, nie dłużej niż przez 24 godziny. Produkt gotowy do spożycia. Najlepiej podawać schłodzony.
NUTRIDRINK PROTEIN OMEGA 3 o smaku mango-brzoskwinia - skład:
białka mleka krowiego, woda, maltodekstryna, sacharoza, olej rybi (zawiera soję), oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), aromaty, wodorofosforan magnezu, emulgator: lecytyny (lecytyna sojowa), chlorek choliny, L-askorbinian sodu, cytrynian potasu, barwnik: karmin, wodorofosforan dipotasu, barwnik: kurkumina, mleczan żelaza (II), glukonian miedzi (II), D-pantotenian wapnia, octan DL-alfa-tokoferylu, siarczan cynku, nikotynamid, siarczan manganu, chlorowodorek pirydoksyny, fluorek sodu, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy, octan retinylu, kwas pteroilomonoglutaminowy, chlorek chromu (III), jodek potasu, molibdenian (VI) sodu, D-biotyna, selenian (IV) sodu, fitomenadion, cholekalcyferol, cyjanokobalamina
W 100 ml produktu: wartość energetyczna 245 kcal, białko 14,6 g, tłuszcz 9,6 g, w tym: kwasy nasycone 2,2 g, kwasy wielonienasycone 3,5 g, kwas eikozapentaenowy (EPA) 880 mg, kwas dokozaheksaenowy (DHA) 585 mg; węglowodany 25,1 g, w tym: laktoza < 0,35 g; witamina D 7,85 μg; źródło węglowodanów: maltodekstryna, sacharoza; witamina C 31,4 mg, witamina B6 0,51 mg, cynk 2,3 mg, wapń 336 mg, magnez 54 mg, selen 13,4 µg. Osmolarność 570 (mOsmol/l).
NUTRIDRINK PROTEIN OMEGA 3 o smaku mango-brzoskwinia - ważne informacje:
- produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego
- stosować pod nadzorem lekarza
- produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia
- nie zaleca się stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat
- stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3-6 lat
- monitorować podaż płynów, aby zapewnić odpowiedni stan nawodnienia pacjenta
- ze względu na wysoką zawartość białka produkt nie jest odpowiedni dla pacjentów z niewydolnością nerek