Armolipid jest suplementem diety zawierającym czerwony fermentowany ryż, kwas foliowy, koenzym Q10 i astaksantynę.
ARMOLIPID, 20 tabletek - Działanie
Fermentowany czerwony ryż zawiera monakolinę, naturalną substancję, która pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu cholesterolu – korzystne działanie występuje przy spożywaniu 10 mg; kwas foliowy reguluje wzrost i funkcjonowanie komórek; koenzym Q10 przeciwdziała powstawaniu złogów cholesterolowych, a dzięki działaniu antyoksydacyjnemu chroni komórki; astaksantyna – jeden z najsilniejszych antyoksydantów - ochrania mięsień sercowy i naczynia krwionośne
ARMOLIPID, 20 tabletek - Skład
Stabilizatory: fosforan diwapniowy, celuloza mikrokrystaliczna; ryż fermentowany przez czerwone drożdże Monascus purpureus - zawartość monakoliny 1,5%; astaksantyna otrzymywana z mikroalg (Haematococcus pluvialis Flotow, plecha) - zawartość ataksantyny 2,5% (hydrolizowana żelatyna, oleożywica, sacharoza, skrobia kukurydziana, przeciwutleniacze: palmitynian askorbylu, tokoferole), ataksantyna); polikosanol otrzymywany z Saccharum officinarum - zawartość polikosanolu 90%; substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; koenzym Q10; kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy)
W 1 tabletce: ryż fermentowany przez czerwone drożdże (Monascus purpureus) 200 mg, co odpowiada zawartości monakoliny 3 mg; mikroalgi (Haematococcus pluvialis Flotow) 20 mg, co odpowiada zawartości astaksantyny 0,5 mg; polikosanol 10 mg, kwas foliowy 200 µg (100% RWS), koenzym Q10 2 mg
ARMOLIPID, 20 tabletek - Dawkowanie
1 tabletka dziennie
ARMOLIPID, 20 tabletek - Przeciwwskazania
Uczulenie na którykolwiek składnik preparatu, ciąża i okres karmienia piersią; nie stosować w połączeniu z innymi lekami obniżającymi poziom cholesterolu
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.